Mancarica de pui cu oua a la bunica

de Gusti in Pui, 18 Feb 2013 | 4454 vizualizari

 

Eu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din praf :).

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 10-12 oua de prepelita (6 oua de gaina)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 pahar de apa
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de pui cu oua a la bunica:

 Eu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din praf :). Mereu inventa cite ceva bun, de ma lingeam pe buze. Una dintre retetele minunate de mi le gatea cu dragoste de bunica era aceasta mincarica de pui cu oua. Este o reteta simpla si foarte gustoasa. Le-am preparat-o acum 2 zile Ioanei si lui Matei. Le-a placut tare mult.

Se spala pulpitele de pui si se pun intr-o tava.

Le stropim cu ulei, sare, piper si un pahar cu apa. 

Aruncam citiva catei de usturoi (eu i-am pus cu tot cu coaja si putin crestati) si o foaie de dafin.

Adaugam un pahar de suc de rosii, sare si piper dupa gust si dam la cuptor.

In prealabil am incalizt cuptorul cam 10 minute la 220 de grade, apoi am lasat tava cam 30-40 de minute, intorcind cu 10 minute inainte de a le scoate pulpitele in tava o data.

La final am pus si ouale (vreo 10-12 de prepelita, dar merge fff bine si cu oua de gaina) si am mai lasat 5 minute in cuptor sa se faca si acestea.

Va spun, mamaia mea nu dadea niciodata gres cu aceasta reteta de mincarica de pui cu oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui cu oua a la bunica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui Coin Vert